• Evi Maes

Verandering

Bijgewerkt: 1 mei 2020


Mensen schreeuwen dat ze verandering willen, maar zijn vaak niet bereid de nodige stappen te zetten. Verandering is geen magische knop die je indrukt waardoor je van de ene dag op de de andere een nieuw leven aanmeet.


Verandering is werken. Bewust worden. Observeren. Zien welke conditioneringen je elke keer herhaalt. Eerlijk zijn met jezelf. Toegeven dat je vele issues zelf niet kan zien omdat ze onbewust in je leven aanwezig zijn. Toegeven dat je hulp nodig hebt.


Verandering is durven voelen. Voorbij het gekende kijken. Toegeven dat je bitter weinig weet, en er een eindeloosheid te ontdekken valt. Verandering is naar binnen keren. Jezelf tijd gunnen. Wat er is accepteren en omhelzen.


Verandering is weten dat wat je raakt je iets te leren heeft. Verandering is stoppen met de vinger naar de ander te wijzen. Verandering is weten dat het enkel om jou draait, om wat jou raakt, wat jou drijft, wat jij beleeft en voelt, wat jij kan veranderen. Verandering is je verantwoordelijkheid nemen. Verandering is pijnlijk, vreugdevol, beroerd worden en je beroerd voelen.


Verandering is jezelf openen voor iets groters. Verzuchten in je hulpeloze pogingen om iets te begrijpen wat niet te begrijpen valt. Verandering is de intentie om je identiteit los te laten en te ontdekken wat daar achter ligt. De overgave en bereidheid om het anders te doen. Om je angst in de ogen te kijken.


Verandering is het doorbreken van dingen die je op automatische piloot doet. Het uitfilteren van negatieve gedragingen. Je verstand her-programeren, decoderen. Je leven zelf herschrijven.


Verandering kost moeite en tijd.


Schreeuw niet om verandering, word je eigen verandering.

79 keer bekeken0 reacties
  • Facebook
  • Instagram

TERMS & PRIVACY  |  © EVI MAES 2016 & BEYOND  |  ALL RIGHTS RESERVED  |  DESIGN CREDIT